Pismo v razmislek

pismo

Skoraj sva s fantom končala zvezo, samo zato ker sva bila tiho. Ker jaz nisem vedela kaj se dogaja v njegovi glavi, on pa ne kaj se dogaja v moji. On je imel skrbi v službi, s katerimi me ni hotel obremenjevati. In nama s prijateljico ni uspelo prevzeti nekega posla za katerega sva se trudili precej časa. Jaz sem svoje skrbi premagovala tako, da sem vzela svojo psičko in šla v naravo. On pa se je zleknil pred TV serijo in hotel čim prej pozabiti na stresne dogodke. Kot večina žensk sem tudi jaz takoj pomislila na »ni mu več do mene«. In sem se začela odmikati od njega. Čedalje manj stvari sem delila z njim in se zamotila sama s sabo. Vse je začelo počasi bledeti… Dokler mi nekega dne ni bilo dovolj in me je spet »razneslo«. Čeprav sem rekla, da tega ne bom več dopustila – vem, nepopravljiv primer sem! (prvič me je razneslo med anoreksijo, ampak to je vse v knjigi, zato ne bom še enkrat govorila). Ta moja eksplozija bi skoraj uničila eno lepo zvezo. Še sreča, da imam fanta, ki mu je uspelo to preprečiti! Ampak šlo je zelo, zelo na tesno.

In tako kot je bledela ta zveza, je bledelo moje življenje, ko sem anoreksiji dopustila prevzeti nadzor nad mojim življenjem. Tudi takrat je šlo na tesno…

In zakaj se je zgodilo to kar se nama je zgodilo s fantom? Zato, ker se nisva pogovarjala o problemih. Spet problemi in spet pogovarjanje. To dvoje, kar že vsakemu vsiljujem v vedenje. In za kar me je morda kdo že sit. Ampak je tako presneto res. Vsak problem se lahko reši. In mnogo problemov sploh ne bi bilo. Ampak samo s pogovorom. Z iskanjem idej, volje, pomoči, ali česarkoli ti manjka. Ker z drugimi ljudmi ob sebi je vse veliko lažje.

In kaj imata zdaj skupnega moja knjiga o anoreksiji in moja zveza? Povesta ti kaj je bistvo moje knjige. S tabo želim deliti svoje načine kako sem se spopadala z anoreksijo. Želim ti dati ideje kako začeti, pa ti vliti voljo do življenja, ti pomagati pri premagovanju te bolezni. Lahko sem ti tudi v oporo, se s tabo pogovarjam, lahko samo sediva in gledava v daljavo…

Želim ti pomagati rešiti zvezo s samim sabo. Zvezo, ki je v tvojem življenju najpomembnejša! Kaj je to zveza s samim sabo? To, da se imaš rad, se ceniš, se spoštuješ, slediš svojim sanjam, … Ker je hudo, ko zveza razpade. Jaz sem za zvezo s fantom prejokala dva dni, pa sva jo na koncu rešila! Vprašaj se kako zlomljen boš, če razpade tvoja zveza, ki jo imaš s samim sabo?
Res bi bila vesela, če bi prebral/a mojo knjigo, ker sem prepričana, da bi se zate v njej našlo veliko uporabnega.

Špela K.

One Reply to “Pismo v razmislek”

  1. Vprašaj se kako zlomljen boš, če razpade zveza, ki jo imaš s samim sabo…. ❤ lepo povedano

Comments are closed.