Komu je namenjena


družinaČe si starš otroka, ki se spopada z motnjo hranjenja, ti bo ta knjiga zagotovo v pomoč

Ti zaupam česa se, med drugim, tudi spominjam? Tega kako je moja mami vsak dan prišla iz službe z neko novo idejo, nekim novim vprašanjem, neko novo teorijo, nekim novim znanjem,… o motnjah hranjenja. Sploh ne vem kje vse je to staknila. Samo vem, da je to delala zato, ker me ima rada in mi je hotela pomagati. In prav tako imaš ti rad svojega otroka in mu želiš pomagati. In vsak nasvet ti bo prišel prav. V moji knjigi boš predvsem našel načine kako pristopiti do svojega otroka in česa se raje izogni, ker tega nekdo z motnjo hranjenja ne mara in ga s tem odrivaš stran.

Če se z motnjo hranjenja spopadaš sam in veš, da se jo hočeš rešiti
Če si prišel do te točke, da hočeš ven iz tega, si naredil zelo velik korak. Čestitam! Zdaj pa sledi drugi del: borba proti njej. In tudi pri tem si boš pomagal z mojo knjigo.

Če si zanikaš problem, ali pa če morda ne znaš poimenovati svojega problema
To je točka na kateri smo stali vsi z motnjo hranjenja. Vztrajali smo pri svojem in sovražili vse druge, ki so nas prepričevali v nasprotno. Vendar nekako imajo prav. Samo da tega ne priznamo dokler se ne rešimo. In moja knjiga te bo spodbudila, da vsaj poizkusiš pomisliti na možnost, da res imaš problem in da bi lepše živel brez njega. Upam celo, da te bom prepričala do te mere, da boš knjigo bral zaradi prejšnje točke.

depresijaČe si prijatelj nekoga, ki se spopada z motnjo hranjenja ali pa ga poznaš na kakršen koli drug način
V tem primeru ti je gotovo zelo težko. Tvoj prijatelj te je kar naenkrat odrinil od sebe in nimata več tako tesnega stika kot sta ga imela prej. Veš, da se z njim nekaj dogaja, pa ne najdeš pravega pristopa. Karkoli narediš, vedno te zavrne. In ob prebiranju moje knjige boš spoznal, da to ni tvoja krivda in da nisi ti tisti, ki nekaj dela narobe. Našel boš tudi način kako se prijatelju približati brez da bi teta nesramno odrinil.

Zdravnikom in vsem, ki so vpeti v proučevenje in zdravljenje motenj hranjenja
Ja, tudi vam. Vsi zdravniki so mi rekli, da je zdravljenje motenj hranjenja eno izmed najbolj težavnih psihiatričnih zdravljenj. Pravite, da še zdaj ne veste vsega. In knjiga, ki je poglobljena v um dekleta, ki se je spopadala z motnjo hranjenja, vam je lahko zelo koristna bi odkrivanju novih teorij. Nasezadnje, vi ste pomagali meni, naj se vam zahvalim tako, da jaz pomagam še vam.

Sem še koga pozabila?
Če se nisi našel nikjer v zgoraj naštetem – no seveda je tudi tebi namenjena ta knjiga. Morda si jo želiš prebrati iz preventivnih vzrokov, morda bi se rad le dodatno izobrazil o motnjah hranjenja, ali pa je razlog le poljudnostno branje knjig.V vsakem primeru bom zelo počaščena, če boš v roke vzel mojo knjigo; zato te k branju le-te z veseljem vabim.

Špela K.