Moj Kickstarter projekt “Notice me” je končno live!

Imeti anoreksijo ni modna muha in ni svobodna odločitev, v kar jih je veliko zmotno prepričanih. Gre za resno duševno bolezen, ki v tej kategoriji celo sodi med bolezni z najvišjo stopnjo umrljivosti. Sama sem z anoreksijo živela skoraj 9 let, o svoji izkušnji pa lahko povem, da so bila ta leta grozna. Bolezen te dobesedno priklene nase ter od tebe zahteva, da si uničiš življenje.

‘’Nikoli ne bom pozabila tega dela svojega življenja. To so leta, v katerih sem o sebi mislila le najslabše in se v najhujših trenutkih celo spraševala o smislu svojega življenja. Zaradi anoreksije sem padla tako nizko, da se mi ni bilo vredno več niti boriti za svoje lastno življenje’’.

Celotna izkušnja pa je bila zaman, če je ne izkoristim za nekaj dobrega. In to je pomoč drugim. Če želimo anoreksijo zdraviti, jo moramo najprej razumeti in le kdo lahko ponudi boljši vpogled v misli nekoga, ki se spopada z motnjo hranjenja, kot pa nekdo, ki je z anoreksijo živel 9 let?

Prav s tem namenom sva z bratom začela Kickstarter projekt, s katerim zbirava sredstva za prevod moje knjige Pojedla sem anoreksijo v angleščino. Če bi tudi sam stopil skupaj z nama in pripomogel k osveščenosti motenj hranjenja, vabljen k ogledu kampanje z naslovom NOTICE ME: My 9-year struggle against anorexia na naslednji povezavi: https://kck.st/2BPRKwx

 

— Špela K —

Dodaj odgovor