Balkan trip

Ker imam slabo navado, da se lotim pisanja enkrat na par dni, sem od svojega zadnjega pisanja že v Albaniji. Med tem, ko zunaj rahlo dežuje, sedim v šotoru in poslušam Tomaža kako brenka na svojo kitaro, se končno odločim, da je čas za nov blog.

Napišem že dve strani, ko ugotovim, da še niti na polovici nisem. Očitno je, da to ne bo šlo tako. Pišem prispevek za blog, ne pa nove knjige 😛 Zato vse pobrišem. Veliko preveč dogodivščin in še preveč nekih novih idej je v moji glavi, da bi lahko vse to strnila v nekaj tako kratkega, da bi se vam dalo prebrati do konca.

Zaprem računalnik in se odločim poiskati drugačen način. Komaj naslednji dan se domislim: To bo Balkan trip v slikah in s kratkimi utrinki. Tako spet ne napišem nič vse do čistega konca, ko se vozim domov. Sedim na trajektu, na tleh nekega kota, kamor pogleda človek samo, ko misli da se tu naprej kam pride. Vsi se obračajo. Povem vam, nikamor se ne pride. Ampak vtičnica pa je. In moj računalnik je presneto prazen. To se zgodi, če pol noči na parkirišču gledaš serije, med tem ko čakaš na ta trajekt, ki odrine ob tako bizarno zgodnji uri in sočasno nisi zaspan niti za toliko odstotkov, da bi sploh pomislil na spanje.

Torej jaz, ki prijateljujem s tlemi, in moj računalnik, ki ga greje varen objem vtičnice, ki si jo drugi tako močno želijo. Torej midva in najin Balkan trip v slikah (tiste, ki zanima Balkan trip v detailih, kliknite tukaj):

LJUBLJANA → POSTOJNA → PLITVIČKA JEZERA (HR) → ČIOVO (kamp Labadusa; HR) → MOSTAR (BIH) → DUBROVNIK (HR) → KOTOR (ČG) → PARK LOVČEN (ČG) → BUDVA (kamp Jaz; ČG) → SKADARSKO JEZERO (kamp Lake Shkodra resort; AL) → JUŽNE PLAŽE (Dhermi, Borsh,…; AL) → GRČIJA → BENETKE → SLOVENIJA

Špela K.